Mijn eerste week
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton
30 Augustus 2010 | Indonesië, Jogjakarta
Het is zondag ik zit nu in mijn kamer het is warm buiten, maar mijn airco draait volle toeren om mijn kamer op 18 graden te houden. Deze week was erg tof en gezellig. Ik heb nog vooral het gevoel dat ik in een vakantieland ben. Ik ben benieuwd wanneer ik dat gevoel kwijt ben. Er is in ieder geval onwijs veel gebeurd.
De vlucht:
Het begon allemaal dinsdagochtend in Nederland. Ik moest nog wat spulletjes inpakken. Het was een beetje chaotisch verlopen maar uiteindelijk op tijd op Schiphol waar ik mijn klasgenoten tegenkwam, Mijn pa een dikke kus gegeven en ik ging er met mijn klasgenoten vandoor. Het werd een vliegreis (inclusief overstaptijd) van 17 uur. We vlogen met Singapore Airlines van Schiphol naar Singapore. Het vliegtuig vertrok om 11.30 en het duurde 12 uur om naar Singapore te gaan. Ik zat niet 100% comfortabel, maar het was goed te doen. Vooral de service op het vliegtuig was erg goed en als ik iets nodig had waren ze altijd erg snel bij. Ondertussen twee films gekeken “the green zone” en “date night”wat erg vermakelijk was (aanrader!) en een paar spelletjes gespeeld (Gotta catch ‘em all!). Uiteindelijk kwamen we om half 6 ’s ochtends aan in Singapore en 10 voor 8 vertrok onze vlucht naar Jakarta. Toen we in Jakarta aankwamen moesten we onze bagage halen en opnieuw inchecken. Toen we net voorbij de douane waren in Jakarta, kwamen er vele locals naar ons toe om ons te helpen (geld te vragen dus). Welcome to Indonesia. We moesten daar 3 uur wachten voor onze vlucht naar onze eindbestemming. Om half 1 kwamen we aan in Yogyakarta en werden al heel snel opgepikt door een van onze leraren, Dedi.
Ons appartement:
We werden naar onze studentenhuis gebracht waar we na wat papierwerk (4 pagina’s huisregels!) eindelijk onze bagage konden droppen in onze kamer. Mijn kamer is erg basic. Ik heb een kamertje van 2 bij 4 ongeveer. Er staat een klerenkastje, bureau en een 1 persoonsbed. De stopcontact ligt zo ver weg dat ik mijn bureaustoel gebruik als tafel en mijn bed als stoel fungeert als ik mijn laptop moet gebruiken, erg multifunctioneel. Ik heb een soort van woonkamer, wat tot nu toe niet erg goed gebruikt wordt. Het bestaat uit 2 stoelen, een tafeltje en een prullenbak. De badkamer is best prima, we gaan zo onze witte douchegordijn vervangen omdat die best zwart begon te worden en onze wc raakt erg snel verstopt wat wel strontvervelend is. Er is nog een ander identieke slaapkamer waar mijn klasgenoot Joël in slaapt. Thomas en Daan slapen in een kamer rechts naast ons. Kimberley slaapt op de “heren etage” en is ook onze buren.
Ondertussen had ik de tijd gedood met Thomas en Daan. Thomas had een voetbal gekocht en we begonnen beetje over te schieten en er kwam al gauw iemand van de security aan. Hij eiste al snel de bal op en probeerde de bal hoog te houden wat niet erg lukte en schoot al gauw de bal terug. Na een half uur vonden we het wel genoeg geweest in de hitte.
Om 6 uur ’s avonds waren we opgepikt door Dedi (leraar van onze school). We gingen uit eten in een sparerib restaurant. Wiratni(lerares) en Daniél(fotograaf) kwamen er ook bij zitten. Het was erg gezellig en we kregen al beetje informatie over de stad en de universiteit. De spareribs waren erg goed. Na het avondeten nog internet en een simkaart gefixt. Zodat we een beetje bereikbaar zijn. Daarna beetje chillen in mijn kamer, volgens mij lag ik paar seconden in mijn bed en was in slaap gevallen.
Donderdag:
De donderdag begon al vroeg. Ik werd om 3/4 uur ’s nachts wakker. Buiten zijn een hoop moslims aan het bidden en ze zullen daarna gaan ontbijten. Ik ben in ieder geval gauw in slaap gevallen. Om 10 uur zijn we opgepikt door Daniél. Echt een superchille gast. We moesten naar de international office om ons in te laten schrijven voor de studie, er moest echter nog collegegeld betaald worden (750 euro) wat onze school in Nederland moest betalen. We zijn in ieder geval nu nog steeds niet ingeschreven. Vervolgens wilden we lunchen, maar gedurende dag is het moeilijk om restaurantjes te vinden vanwege de ramadan. In de middag naar shoppingmalls geweest. Ik had alleen tshirts bij me en blijkbaar is dat niet netjes als je in de les zit, dus heb ik een zoot polo’s en blousjes gekocht voor 25 euro. In de avond zijn we naar de marlioboro street gegaan. Door de ramadan is blijkbaar de helft dicht, wat wel jammer is. Bij het avondeten heb ik in ieder geval mijn eerste sateetjes en biertjes naar binnengewerkt.
Vrijdag:
Op vrijdag hadden we een afspraak met de directeur van onze studie. We moesten met de bus “transyogya” naar school. Op een of andere manier hebben we er anderhalf uur over gedaan om op onze faculteit te zijn. Daar hadden we een gesprek met de directeur Mohammed. Erg aardige man, we waren een beetje aan het grappen en hij gaf ons veel informatie. Onze schoolrooster is tot nu toe wel relaxt. Maandag van 9 tot 1 les. Dinsdag 1 tot 3 les. Woensdag 7 tot 4 les (3 tussenuren). Donderdag 7 tot 1 en vrijdag 8 tot 9. Hij had ons ook verteld dat we 1 week les krijgen en daarna alweer vakantie van 2 weken hebben. Die 2 weken gaan de studenten naar hun familie hun ramadan samen doorbrengen. Voor ons is het dus 2 weken de toerist uithangen. Het komt wel goed uit voor mij. Ik ben op 12 september jarig en kan dan rustig een weekje Bali boeken ofzo. Mohammed vertelde ons ook dat we midden in het droogseizoen zitten, daarom is het erg warm (zelfs voor hun). In november zal het regenseizoen weer beginnen. In de avond zijn we naar Amburrokno Plaza geweest. Een onwijs grote mall, waar je van alles kan doen (shoppen, eten, bioscoop).
Zaterdag:
Op zaterdag zijn we naar een tourist office geweest en hadden we besloten om een taxi te huren voor 10 uur lang voor 40 euro. We zijn toen naar de Borobudur geweest wat in Centraal-Java ligt. De Borobudur is ’s Werelds grootste tempel. Erg indrukwekkend. We hadden ook een goede en slimme tourgids die ons van alles kon vertellen. Daarna nog naar ander tempel geweest waarvan ik de naam niet meer weet. Naast de tempel was een enorme boom die erg veel leek op de boom in de film Avatar. Daarna zijn we in een erg toeristische restaurant gaan lunchen. Het stikte in ieder geval van de Nederlanders. Vervolgens was het te laat om nog naar het (erg actieve) vulkaan Mehrapi te gaan. We zijn toen gaan poolen(1 euro per uur) en bowlen in Sapphire Square in Yogyakarta. De chauffeur hadden we overgehaald om mee te doen met bowlen. Hij had het nog nooit gedaan, maar gooide wel 3 keer achter elkaar een strike en maakte ons allemaal in met 135 punten ofzo. We hebben daarna nog een soort Rottiboy broodje gegeten. Rottiboy is een bakkerij waar ze slechts een soort broodje verkopen. Het is immens populair in Indonesië en het broodje was zeker niet verkeerd.
Zondag:
Zondag was voor ons een dag dat we rustig aan zouden doen. Flink uitgeslapen, daarna naar Amborrukno Plaza waar we onder andere naar de bios gingen. Bioscoopkaartje voor “The Expendables” kostte ongeveer 2,50 euro. De film zou om 19.40 beginnen, toen waren we ook net de zaal binnen gelopen. Bleek de film al zijn te begonnen, maar gelukkig hadden we niet veel gemist en waren er voor de rest geen reclamepauzes. Best wel prima dus. Daarna nog een stekkerdoos voor een euro gekocht en wat eten voor morgen op school aangezien de schoolkantine dicht zal zijn.
Afgelopen week is ons erg bevallen en best druk. Het is ook een redelijk lange blog geworden. Maar ik denk dat de weken dat ik op school zit minder spannend zal zijn. Dus zal mijn blogs aanzienlijk korter zijn. Ik ben wel benieuwd hoe het op school zal zijn, maar dat zal ik morgen wel zien. De fotos zal ik morgen proberen up te loaden op hyves of facebook. Foto’s en filmpjes duren echt onwijs lang voordat het online staat, dus misschien dat het wat langer duurt!
De vlucht:
Ons appartement:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
29 Augustus 2010 - 20:49
Kevin Does:
Het was een beetje chaotisch verlopen? xD
bij jou verloopt alles chaotisch:P
en neem ff ook ff zoot polo's en blousjes voor mij mee! ;)
en november duurt nog wel ff totdat het wat cooler wordt!
enenen welke taal spreek je met die gasten? gewoon engels?
oh en ik maak je in met bowlen!
nou succes op school, moet je eindelijk eens wat doen;) haha -
29 Augustus 2010 - 21:31
Chi Ba:
heey ton
grote blog
papa mist je, probeerde je steeds te bellen maar het lukt niet
hier is het regenseizoen zoals altijd, maar het regent nu ook echt hard!
Niet te dik worden van al dat bier hea...dat zo weer vakantie gaat nemen, sjonge jonge :P
1 september begin ik met mijn stage :D vet spannend.
khoor wel wat van je! Niet ziek worden!
Kim -
30 Augustus 2010 - 06:23
Ireen :
Wauw ton klinkt echt super! Drukke week idd :D
Dat alles zo goedkoop is :O
Ben benieuwd naar de foto's!
Leuk dt je blog bijhoudt!!
Kussie -
30 Augustus 2010 - 08:15
Mai:
Leuk dat we gister nog even konden skypen!
Rottiboy klinkt erg fout... Zit daar hond in?
Ik ben benieuwd naar de komende foto's en blogs, maar het belangrijkste is dat je daar veel leert en geniet :)
grtz Mai en Gerben
30 Augustus 2010 - 21:01
Henk:
jeetje ton het lijkt wel of je in een paradijs geland bent. net aanwezig en nu al vakantie. op het werk was het voor jou ook al vakantie en daar ook. neem voor mij ook een aantal shirts mee, hoewel ik haal ze wel in Bangkok op. in ieder geval is het ontvangst hartelijk wat al op zich lekker is. succes en niet te veel bier. -
05 September 2010 - 18:35
Pieter:
Lekker druk Ton! ben benieuwd hoe het "studeren" je bevalt! veel plezier in ieder geval!