Avontuurtje
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton
25 Oktober 2010 | Indonesië, Jogjakarta
Het is alweer aantal weekjes geleden dat ik een poging heb gedaan om een blog te tikken. Net relaxt voetbal gekeken op onze gloednieuwe mini tv’tje die gekoppeld is aan een mega grote antenne die aan onze buitenmuur is geboord. Arsenal heeft net gewonnen met 3-0 van Mancity en eerder op de avond hoorde ik dat de Kakkerlakken 10 goaltjes om de oren kregen in het Phillips stadion, wat een afslachting supermooi haha…
Sinds mijn vorige blog bestaat mijn dag vooral uit school en chillen, niet echt veel bijzonders.
Afgelopen tijd zijn er hier en daar wel grappige dingen gebeurd, bijvoorbeeld een keer hadden we (ik, Kim en Thomas) onwijs honger nadat we van de bioscoop kwamen. We hadden toen net de film Residents Evil 3D gezien. Wel een aardige film met een paar goede schrikmomenten! In ieder geval zagen we buiten een straatrestaurantje dat sate verkocht. Toen we daar zaten hadden we voor ieder een bord rijst, sate ajam(kip) en sate kambing(lam) besteld met de gedachte dat het 3 satestokjes per portie was. Toen de eerste paar borden sate werden geserveerd kwamen we al snel achter dat we iets teveel hadden besteld. Blijkbaar waren het 10 stokjes sate per portie! Zaten we daar met 60 satéstokjes! Het was in ieder geval lekker en extreem goedkoop (6/7 euro ofzo).
Kimberley was afgelopen vrijdag 21 jaar geworden. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Op donderdag avond gingen ik en Thomas na de moviebox (film: District 9), gelijk door naar club Boshe. Daar zouden we met een groepje van 8 man ofzo Kimmies verjaardag vieren. Het werd in ieder geval een mega gekke avond/nacht. Iedereen ging helemaal loesoe. Volgens mij waren er op een end 6 lege flessen drank te vinden en een gozer die met ons mee was, was helemaal lam in een taxi gegooit! De volgende ochtend was ik de enige van de groep die om 8 uur ’s ochtends op school aanwezig was. Ik heb daarmee een clean sheet gevestigd en als enige van de Nederlanders geen enkele les gemist! Vet goeddddd!
Na een slopende uur op school kon ik niet verder slapen, omdat de installateurs langskwamen voor de tv-schotel. In de middag uiteindelijk paar uurtjes slaap in kunnen halen en vervolgens om 8 uur ’s avonds zouden we met een aantal klasgenoten en andere vrienden (15 man in totaal) uiteten gaan in Phuket, een Thais restaurant. Daar onwijs lekker en vooral veel gegeten. Kim had een chocotaart meegenomen en na een paar liedjes zingen konden we dat ook opsmullen! Best wel bizar dat we met 15 man uiteindelijk een rekening hadden van 50 euro ofzo!
Na het eten gingen we met 6 man verder naar de Bintang Bar. Daar was live reggae muziek. Paar biertjes gedaan en van de muziek genoten. In de bar kreeg ik het gekke idee om hierna naar club Liquid te gaan en vervolgens naar het strand om zonsopgang te zien. Paar van ons keken erg opgewonden en paar keken ons echt gek aan. We gingen in ieder geval eerst met zijn allen naar club Liquid. Het was de eerste keer dat we in club Liquid waren. Het was een best grote tent en het live muziek was iets beter vergeleken met Boshe. Na een pitcher shotjes te hebben geshot zonder dat we wisten wat voor shotjes we geshot hadden, gingen we al snel naar huis om onze reis naar de beach voor te bereiden. Club Liquid was niet zo heel boeiend dus volgende keer lekker naar Boshe!
Uiteindelijk gingen alleen ik Kim en Thomas naar de beach. Na een paar redbulletjes hadden we onze tas ingepakt en waren we klaar om te gaan. Er was ons verteld dat het strand waar we heen wilden gaan 2 uurtjes rijden was. We wisten niet echt hoe we moesten rijden, maar we gingen gelijk op onze scooters om 4 uur ’s ochtends weg! Na een halfuur rijden kwamen we achter dat we met een hoop haarspeldbochten een paar bergen over moesten. We kwamen echt onwijs veel trucks tegen die als een malle door de bergen heen raceten. Toen we de berg afdaalden werd het alweer zonsopgang! Beetje jammer, maar we konden daardoor wel genieten van de omgeving. Onwijs mooie vallei, uitgestrekte rijstvelden en primitieve dorpjes. Echt supermooi!
Gelukkig waren we in een keer goed gereden en om 6 uur ’s ochtends kwamen we vervolgens aan bij Beach Baron. Het was echt een spookdorp. Alle hotels, restaurantjes, straatwinkeltjes en benzinestations waren gewoon verlaten. Op het strand was er een groepje ouderen aan het ochtendgymnastieken. Voor de rest kwamen we nog wat vissers tegen. Uiteindelijk zagen we een kraampje open gaan en hadden toen ff een koffie gedronken. Vlakbij Beach Baron hadden we een guesthouse gezien en wilden we wel een kamertje huren omdat we echt kapot waren. Het personeel zei toen dat ze volgeboekt waren, wat we nauwelijks konden geloven. Buiten stond er maar 1 auto geparkeerd en voor de rest hadden we echt het gevoel dat we de enige toeristen waren.
We zijn toen maar verder gereden op de scooter naar andere strandjes. Alleen was mijn benzine bijna op! Alle benzinestations waren gesloten dus ik streste wel een beetje. Bij Beach Kukup en Beach Sepanjal was er ook niemand te vinden, gelukkig was er bij Beach Drini wel een dealertje aanwezig die wel paar flessen benzine ergens had staan. Onderweg kwamen we echt onwijs mooie landschappen tegen, waaronder rijstvelden met echte rijstplukkers! Na beach Krakal parkeerden we bij beach Sundak. Echt een onwijs mooie witte strand! En ook hier waren we de enige toeristen. We zagen toen op een paar heuvels een aantal villas. We probeerden die te huren maar de mensen die daar zaten zeiden dat die ook volgeboekt waren, zogenaamde Australiers verbleven daar. We gingen toch maar die villas checken van dichtbij en zoals verwacht waren ze allemaal onbewoond en in sommige villas zat de sleutel nog in de deur! We hadden daar makkelijk kunnen slapen, alleen hadden we toch besloten om een strand verder te rijden.
We kwamen aan bij beach Indrayanti. Daar hadden we lekker in zo’n strandtentje gezeten. Visje besteld met een verse sapje, lekker zonnetje erbij en het geluid van de Indische Zee op de achtergrond! Heerlijk! Het was op dat moment zo’n beetje 10 uur ’s ochtends en hebben vervolgens paar uurtjes slaap gepakt in dat tentje. Daarna wilde ik eigenlijk gaan zwemmen maar het waaide zo hard opeens dat ik en Kim het op pootje baden hielden. De zee was echt heerlijk warm. Korte tijd erna begon het te regenen en baalden we wel flink. Nadat het opgehouden was met regenen hadden we maar besloten om terug te rijden.
Onderweg stopten we nog bij die guesthouse vlakbij Beach Baron. Daar waren we namelijk de enige Indonesiër tegengekomen die (vloeiend) Engels kon praten. Daar een visje(Red Snapper) van anderhalve kilo op de grill gegooit, nasi goreng en een verse sapje erbij. We kwamen daar nog een echtpaar tegen die blijkbaar, hoe kan het ook, ook Nederlands bleken te zijn. Terwijl we wachtten tot het ophield met regenen deden we nog ffies een kop koffie. Toen maar in een stuk door naar huis rijden. Jammer genoeg toen we ergens in de bergen reden begon het keihard te regenen! Het bruin rode water stroomde over de weg. Voorbijrijdende auto’s reden keihard door die plassen en kwam er een enorme lading water over ons heen. Constant vroegen we af waar we waren, maar uiteindelijk waren we in een keer goed gereden en kwamen we om 6 uur in de namiddag aan in onze huis.
Uiteindelijk 2 tanks benzine doorheen gejaagd (ongeveer 160km gereden!), tientallen foto’s rijker, mobiel verzopen, schoenen verzopen en een ervaring rijker! Spijt hadden we in ieder geval niet van onze trip. Ik toch ook met mijn gekke ideetjes... Je had Daan moeten horen toen hij zich afvroeg om 8 uur ’s ochtends waar we waren… HUH STRANDDDD?? WAT BEDOEL JE STRAND??
24 Oktober 2010 - 19:49
Denise:
Whahaha hilarisch Ton!
Ben blij dat alles toch nog goed is afgelopen!
xxx -
26 Oktober 2010 - 11:52
Ireen :
Haha lachen man ik was zeke meegegaan :D
Vond het tof dat ik je meteen daarna sprak op msn, wat een avontuur! Superkikke!
Megagoed idd dat je nog naar school was geweest na die verjaardag, had ik niie helemaal verwacht aangezien dat in nl toch iets anders ging (A)
Liefs en veel pleziier!
01 November 2010 - 08:39
Sammy:
hahah, wat een studiebol! Lekker feesten en toch nog op school aanwezig zijn als enige :P
Niceeee:D Wat een avontuur man! -
01 November 2010 - 09:26
Ton Vo:
Haha ja vet goed heh :)
Pas als je de stad uitgaat, zie je pas hoe Indonesië echt is. Heel anders iig ;)