New Years Eve Jakarta! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Ton Vo - WaarBenJij.nu New Years Eve Jakarta! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Ton Vo - WaarBenJij.nu

New Years Eve Jakarta!

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

03 Januari 2011 | Indonesië, Batavia

Ik loop weer wat achter op mijn verhalen. Er is in de tussentijd echt supersuperveel gebeurd! Ik ga mijn verhalen in een aantal verschillende blogs splitsen: New Years Eve Jakarta, Back in Jogja, Ayo to Lombok, Gili T the place to be en Bali we meet again! Dus hoef je niet alles in een keer te lezen :P Ik zal de foto’s nog uploaden en de link komt dan hier te staan!

29dec-3jan: New Years Eve Jakarta!

Mijn laatste blog dateert alweer uit het vorige jaar! Ik had voor het laatst in mijn blog net de voetbalwedstrijd Indonesië-Maleisië gezien. Dat was alweer op 29 december. Ik had die avond alleen nog een hotel geboekt in Blok M area. Mijn hotelkamer had vreemd genoeg geen ramen, misschien datie daarom zo goedkoop was. Die avond nog wat gaan bar-hoppen, maar blok M stikt een beetje van de foute tenten, dus was ik al gauw me bed in gedoken.

30 december

Ik ben die dag een beetje gaan mall-hoppen met Kimberley en Julio, er is niet echt wat anders te doen in Jakarta... Eerst naar Senayan City, maar voelde me niet echt thuis daar :P. De eerste shops die ik tegenkwam was: Versace, Burberry, Zara, Swarovski, Rolex etc. Pas toen ik de Mcdonalds en Starbucks tegenkwam voelde ik me stukke beter daar haha. Daarna zijn we naar Blok M Plaza gegaan waar we uiteindelijk naar de bioscoop gingen om de film “The Tourist” te zien. Het was toch wel een leuke film, ondanks dat we hoorden dat het de slechtst verkopende film was van Angelina Jolie. We waren vervolgens die avond uitgenodigd om te chillen bij Julio en zijn familie. Jammer genoeg hadden we te snel “Ja” gezegd, want we hoorden daarna dat ze een karaoke systeem hadden. Het was een beetje onwennig, aangezien ze maar een microfoon hadden. Dus stond je daar in je uppie te zingen terwijl de familie om je heen zaten te genieten van je zangkunsten :P Daarna haalden ze de Guitar Hero uit de kast. Ik had het nog nooit eerder gespeeld, maar had op het eind wel gewoon “I love rock and roll” uitgespeeld op expert, yeaaaaah! Als mijn studie op niks uitloopt dan kan ik altijd nog terugvallen op mijn verborgen talent: Guitar Hero! Uiteindelijk bleken ze ook nog een dance dance revolution dansmat te hebben, dus wilden ze natuurlijk zien of we daar ook nog wat van bakten. Laat ik zeggen er zijn 4 niveaus: Beginner, Basic, Moderate en Expert. Jammer genoeg had ik zelfs heel veel moeite met beginner niveau :P Voorlopig geen DDR voor mij! Het was in ieder geval wel supergezellig, we gingen uiteindelijk pas om half 7 's ochtends naar bed.

31 december

Met oud en nieuw ging ik rond de middag naar Kemang Raya area. Daar kon ik blijkbaar champagne kopen. Uiteindelijk de goedkoopste gekocht en was ik klaar voor de jaarwisseling! Daar nog rondgelopen en vervolgens naar Julio’s huis gegaan. Ze zouden die avond gaan barbecueën! Het was wel een vreemd gedachte om te gaan barbecueën op oudejaarsdag. Ik ben na een paar sateetje's, kippetjes en biertjes richting het centrum gegaan met Kim. Ons plan was om bij de Monas te gaan staan voor het vuurwerkspektakel, maar zoals altijd lag het verkeer helemaal vast. Waardoor we waren gedropt op een brug ergens in de stad en vanaf daar konden we mooi vuurwerk bekijken en champagne drinken

Ik ben vervolgens een hotel gaan zoeken in de Kemang Raya area. Aangezien alle hotels vrij duur waren had ik voor oudejaarsdag geen hotel geboekt maar alleen voor de nacht erna. Ik heb dus een mooi hotelletje uitgezocht, een kamer geregeld voor 1 op 2 januari en vervolgens heel lief gevraagd of ik mijn tas kon droppen bij hun. Na een aantal smoesjes te hebben gehoord kwam ik terecht bij de conciërge en die vond het prima dat ik mijn tas achterliet daar. Vervolgens beetje rondgelopen in Kemang Area. Het stikte van de 24 hour restaurantjes, barretjes en nightclubs. Die avond uiteindelijk terecht gekomen in de Nu China club tot in de vroege uurtjes.

Na zo’n clubavond zou ik normaal helemaal versuft in mijn bed ploffen, maar ik had afgesproken om ffies op skype te komen om te babbelen met de mensen op Kevin's NYE party! Ik had alleen een plek met stabiele wifi nodig, het klonk heel simpel, maar in de realiteit bleek het toch anders te zijn. De o zo betrouwbare Starbucks had net die ochtend geen internet. Het internet in mijn hotel was weer pleuris duur, 5 eu per uur! Dus kwam ik terecht in de KFC en zat ik daar met mijn gegrilde kippenvleugels en me laptop te skypen met het volk in Kevin’s huis! Het zag er supergezellig uit daar! Jammer dat ik er niet bij was!

Aangezien na het skype gebeuren nog maar 6 uur ‘s ochtends was en omdat ik pas 2 uur ‘s middags mocht inchecken was mijn doel om wakker te blijven tot die tijd. Ik ben vervolgens naar de Mcdonalds gegaan voor mijn allereerste echte mcdonalds ontbijt. Mcmuffin, koffie en nog een soort Amerikaanse aardappelkoek. Ik was weer een stuk misselijker geworden, maar ik had in ieder geval supersnel internet dus kon wat uurtjes mee doden. Ongeveer om 10 uur zou de mall’s weer open gaan, dus had ik de kans gepakt om wat cadeautjes en souvenirs te kopen en om 12 uur ben ik toch maar naar het hotel gegaan hopend dat mijn kamer al gereed was. Dit was echter niet zo dus had ik besloten om het zwembad in te springen. Ik had jammer genoeg geen zwembroek bij me maar het hotel had wel een mooi kraampje met onder andere zwemkleding. Ik had het goedkoopste zwembroek in mijn handen maar er stond echter niemand bij het kraampje. Ik zag aan het einde van de gang personeel lopen en probeerde erachter aan te lopen. Jammer genoeg liep de vrouw een kamer in voor personeel only. Toen ben ik maar de wc’s ingegaan om me om te kleden… Lekker gezwommen en na afloop had ik weer een superretro zwembroek erbij! Eindelijk kon ik mijn bed induiken om kwart voor 2!

1 januari

De eerst dag van het nieuwe jaar begon voor mij best wel laat. Ik werd ongeveer 10 uur ‘s avonds wakker, lekker rustig wakker worden en vervolgens naar mijn vertrouwde KFC voor mijn internet. Ongeveer 11 uur ‘s avonds las ik op mijn facebook dat ik om half 12 verwacht was in club X2! Mja rustig ontbijten, ffies omkleden en toen gelijk met de taxi naar Senayan plaza. Op de bovenste verdieping bevind zich club X2, club Equinox en nog eentje. De groep waarmee ik uitging bleef in club Equinox. Het was wel een beetje rare avond, er werd namelijk daar hiphop-urban-rap muziek gedraaid. Bij het uitgaan hou ik daar niet van, maar het was wel gezellig met de groep!

2 januari

De volgende dag ben ik naar Ancol geweest. Een supergrote entertainment area met onder andere een strandje. Daar overdag gechilled en rondgelopen. In de avond weer terug naar de Kemang Raya area voor de Irish Pub, daar een beetje gepraat met het personeel. Blijkbaar zouden een paar van hun doorgaan naar Triple 9 club, omdat ze een paar bartenders kennen in die club. Ik kon natuurlijk geen nee zeggen op hun uitnodiging, dat zou namelijk erg onbeleefd zijn. Ik dacht zelf dat ik misschien een paar biertjes of cocktails gratis zou krijgen. Dat bleek niet zo te zijn, want nadat ik 5 minuten in de club zat, werd een literfles Chivas Regal (whisky) in mijn handen gedrukt en werd de toon van de avond neergezet. Prima toon.. al zeg ik het zelf!

3 januari

Het was mijn laatste ochtend/middag in Jakarta. We zouden die dag naar Dufan gaan, maar het werd al snel afgezegd door Julio, aangezien het blijkbaar superdruk zou zijn daar. Ik ben toen maar in mijn eentje naar Dufan gegaan. Dufan ligt ook in Ancol en is een pretpark. Ik had er zelf niet zoveel van verwacht, maar volgens de zus van Julio wassie errug goed! Het pretpark was rustig en de attracties waren niet zo heel boeiend. De enige die nog een beetje eng was, was de “Tornado”. Na een uur rondlopen was ik toch maar naar Senayan City gegaan om nog wat Vietnamese cuisines te eten. Ik miste dat toch wel heel erg! Pho Bo voor de kenners, daarbij kwamen nog 2 gratis loempia’s erbij! Lekker hoor, ook al zijn die van thuis ff wat lekkerder! En toen was het toch echt tijd om met het vliegtuig naar huis te gaan!